Împreună am declarat 2023, anul aromaterapeutului. Așadar, Asociația Profesională de Aromaterapie, vă prezintă calendarul de cursuri pentru prima jumătate a acestui an. Pentru lucrul cu mintea și cu aromele este nevoie de oameni instruiți, de oameni dedicați, de oameni care își asumă efectele aromelor.
Pe acest tărâm, atât de special al aromelor, noi, Asociația Profesională de Aromaterapie, vă urăm un 2023 înmiresmat, plin de împliniri, în care, împreună, să introducem în Codul Ocupațiilor din România profesia de Aromaterapeut și să transformăm pasiunea în meserie, în beneficiul tuturor celor care iubesc aromele.
Asociația Profesională de Aromaterapie (APA) recomandă prudență în folosirea sau administrarea internă a uleiurilor esențiale, inclusiv a celor care au indicație scrisă pe etichetă ”pentru uz intern” (ingestie sau orice altă cale internă).
Sunt în lume anumite societăți umane sinonime cu succesul, eficiența și prosperitatea, iar dacă începi să investighezi, ajungi întotdeauna și la arome. Japonia, spre exemplu, are o lungă tradiție în utilizarea aromelor, care au devenit, în timp, un instrument de management extrem de eficient.
Dr. Angela Laur, medic dermatolog și aromaterapeut, și Diana Dragomir, psiholog, au fost invitatele Ioanei Brusten, realizatoarea emisiunii ”Întâlniri Capitale” și au povestit despre despre uleiurile esențiale și efectele lor asupra noastră.
Aromaterapia este o metodă utilizată în Clinica din Munchen din 1995 în calitate de terapie adjuvantă în tratamentul și îngrijirea bolnavilor. În saloane, în sălile de proceduri și în cabinete se utilizează aromadifuzoare care îmbunătățesc calitatea aerului, acționând benefic asupra stării pacienților.
Uleiurile esențiale ne oferă confort, ne ajută să ne bucurăm de viață, ne dau curaj și fortifică organismul, sufletul și spiritul. Reprezintă suportul pentru viață pe care natura îl oferă. Așadar, să le folosim pe deplin, spre binele nostru și a celor dragi nouă.