Aromaterapia este o metodă utilizată în Clinica din Munchen din 1995 în calitate de terapie adjuvantă în tratamentul și îngrijirea bolnavilor. În saloane, în sălile de proceduri și în cabinete până nu demult erau folosite aromacandele, iar în prezent se utilizează aromadifuzoare eficiente care îmbunătățesc calitatea aerului în încăperi, ceea ce acționează benefic asupra stării pacienților. Totodată uleiurile esențiale se folosesc pentru dezinfectarea plăgilor. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antivirale uleiurile acționează rapid, eficient și eterogen atunci când este nevoie de un ajutor medical de urgență și, în plus, sunt foarte eficiente în tualetarea și dezinfectarea plăgilor.
Studiul de caz:
TRATAMENTUL EFICIENT AL UNEI PLĂGI CU CÂTEVA PICĂTURI DE ULEI ESENȚIAL DE ARBORE DE CEAI
Femeie de 45 ani cu o fractură deschisă a gleznei (articulația talocrurală). După operație s-a instalat o inflamație care nu permitea închiderea plăgii, ceea ce a crescut riscul de septicemie. Pentru a se evita acest aspect s-a planificat amputarea piciorului.
ÎN LOC DE AMPUTARE: ULEIUL DE ARBORE DE CEAI
O ultimă încercare de a evita amputarea și de a păstra piciorul a fost folosirea aromaterapiei.
S-a recoltat din plagă frotiu bacteriologic, iar datele analizei microbiologice au arătat prezența stafilococus aureus, Pseudomonas aeruginosa, streptococi și E. Coli. În perioada de tratament cu uleiuri esențiale pacienta nu a mai primit tratament cu antibiotice ( cu toate că, se poate menține concomitent cu uleiurile. Mai mult, ultimele cercetări arată că o astfel de combinare între natură și chimie poate fi utilă în situații de urgență să ne pregătim mai eficient către o presupusă rezistivitate a bacteriilor.)
TRATAMENT
CONCLUZII
Plaga de pe picior a fost tratată prin băi cu ulei esențial de arbore de ceai cu manuka și kanuka.
Tratamentul anterior, în care plaga era curățată prin metode tradiționale alopate și erau administrate antibiotice, a durat 4 luni și întrucât nu a dat rezultate a fost propusă amputarea piciorului.
Tratamentul cu uleiuri esențiale a dat rezultate într-un timp foarte scurt, nu a mai fost nevoie de amputare și piciorul a fost salvat.
Mai multe despre ULEI ESENȚIAL DE ARBORE DE CEAI CU MANUKA ȘI KANUKA
Proprietățile de tratament ale uleiurilor esențiale de arbore de ceai, manuka și kanuka au fost demonstrate prin diverse cercetări clinice și de laborator. Cu regularitate apar noi cercetări științifice care demonstrează eficiența lor. Uleiul esențial de arbore de ceai acționează ca un antibiotic cu spectru larg, are efecte analgezice și calmante, stimulează procesele de regenerare, fără a afecta țesuturile sănătoase.
În Aromaterapie, uleiul de arbore de ceai este, de obicei, recomandat extern, dar în anumite cazuri poate fi administrat și pe cale orală.
Pentru administrarea internă, uleiul de arbore de ceai trebuie să corespundă unor standarde foarte precise: cantitatea de cineol trebuie să fie mai mică de 2%, iar cantitatea de terpinen-4-ol mai mare de 40-48%. Aceste standarde sunt îndeplinite de uleiul de arbore de ceai cu manuka și kanuka de la VIVASAN.
Proprietățile universale ale mixului de arbore de ceai cu manuka și kanuka sunt:
RECOMANDĂRI:
CONCLUZII:
Aromaterapia ne ajută să avem un stil de viață și un spirit sănătos.
Uleiurile esențiale de grad terapeutic VIVASAN ne dau posibilitatea să participăm activ la îngrijirea sănătății noastre și a celor dragi nouă.
Uleiurile esențiale de grad terapeutic sunt tot mai des folosite în calitate de metodă adjuvantă de tratament și deseori, pot înlocui medicamentele existente. Astfel ele au câștigat recunoașterea și respectul în medicina tradițională.
Aromaterapia este o metodă de tratament blândă și foarte eficientă, cea mai bine tolerată datorită bazei vegetale și recomandată în cadrul tratamentelor complexe.
** Articol tradus din limba germană de Medic Aromaterapeut Angela Laur și Psiholog Diana Dragomir.